Blomster & småplanter.

Som inspiration ved fremstillingen af blomstrende planter og andre småplanter, er det en god ide at bruge en havebog eller en bog om vilde planter. Man kan se, hvor store planterne er, deres form og hvilke farver de har. I nogle bøger er der også skitser, der viser planternes form.
Et besøg hos en planteskole (og deres katalog) eller en spaseretur i naturen, for at se på planter, kan også være en god ide.

Størrelse af blomster og småplanter.

Stauder har ofte en højde, der er omkring knæhøjde og en del af dem får blomster på stilk, så de bliver omkring mandshøje i blomstrings perioden. Ofte er der skitser af planterne i havebøger, hvor de sammenlignes med en persons højde. Det er nok en god ide at bruge den samme sammenligning, idet der bruges en figur, en model af et menneske i den rigtige målestok, til sammenligningerne.

Småplanter af kunstig julegran.

De stumper, der bliver tilovers, når man laver træer og buske af julegran, kan bruges til at lave småplanter af.

Grønne planter.

Først klippes granstumpen til, så den kan stå, når den limes fast på underlaget. Derefter formes planten med en saks, så den får den rette størrelse og form. Den sprayes med lim og rulles/dyppes i grønt skumgummismulder eller grønt savsmuld.
Man kan evt. vælge at klippe grankvisten flad på den ene side, så den kan ligge på denne og danne en lav langstragt plante. Også her klippes kvistens andre sider i den rigtige form med en saks, inden kvisten sprayes med lim og rulles i grønt smulder.

Nogle planter med blomster,

Småplanter med blomster (f.eks. lyng) kan først sprayes og dyppes i grønt smulder og derefter sprayes igen og dyppes i smulder i blomsternes farve.
Meget små blomster.

Små planter med små blomster kan laves ved blot at lægge lidt smulder i blomsterfarven på underlaget og lime det fast med fortyndet lim, som beskrevet under græs, evt. med lidt grønt smulder udenom. Mælkebøtter er gule, bellis er hvide o.s.v.

Planter af grenstumper.

Små stumper af grene fundet i naturen kan blive til planter, f.eks. krogede egebuske, hvis der smøres striber af lim på dem og de derefter dyppes i grønt smulder. Dele af grene skal være synlige mellen det grønne. Planterne kan evt. gives blomster af kulørt savsmuld.